Arad, România
E-mail: its.arad@instalatorarad.ro
Urmărește-ne:
pompe de căldură
Încălzirea cu Pompă de Căldură - O Soluție Modernă

ITS SERVINSTAL vine în ajutorul clienților cu soluții complete în montajul pompelor de caldura.

Personalul companiei este specializat si pune la dispoziția clienților servicii complete de consultanță, proiectare, execuție, service și mentenanță. Din dorința de a aduce un plus de confort în casele beneficiarilor, oferă soluții avantajoase care îmbină echipamentele moderne cu un design elegant și servicii ireprosabile.Pompa de căldură economisește combustibili fosili precum păcură sau gaz și energie electrică directă “absorbind” căldură dintr-un mediu natural. Exista mai multe tipuri de pompe de caldurā, care absorb caldura fie din aer, fie din sol sau din apa subterana.

Pe langa instalatiile termice propriu-zise, montam si sisteme inteligente de control al temperaturii interioare si termostate de camera cu care acestea pot fi controlate cat mai usor, inclusiv de la distanta. Lucrarile pe care le executam in aceasta privinta nu se rezuma doar la locuinte private, ci pot fi executate si la sediile unor firme, in spatii comerciale mari si in spatii publice.Investim constant in aparatura moderna si cursuri de perfectionare pentru a putea sa oferim servicii de calitate care presupun un minim de disconfort pentru beneficiar. Daca si tu cauti o firma de executie instalatii termice si sanitare bine pregatita, care sa dispuna de aparatura moderna, de instalatori calificati - te invitam sa ne contactezi.

Cum funcționează mai exact?
Toate pompele electrice de căldură funcționează pe același principiu. Mediul exterior, pământul, aerul sau apa este cel care furnizează căldura, compresorul care o „impulsează” și interiorul locuinței care o recuperează.
 
Prin urmare, pompa de căldură atrage caloriile din acest mediu abundent și liber și le returnează in acasă la un cost foarte economic. Pompa de căldură prevăzută cu un compresor electric permite economii de energie de 50% până la 70% în cel mai bun caz în comparație cu o soluție convențională de încălzire electrică.
 
Desigur, în comparație cu convectoarele electrice simple, costul de instalare este mult mai mare: pompă de căldură + rețele de conducte + puțuri (dacă sunt geotermale),…, dar și economiile sunt semnificative; ceea ce explica dezvoltarea actuala a acestui sistem de incalzire si/sau producere a apei calde menajere.
 
 
Concluzie
După cum am explicat în paragraful anterior, pompa de căldură „absoarbe” căldură din mediul exterior și furnizează căldură în casă.
 
Dacă în această explicație inversați „exterior” și „casă”, atunci pompa de căldură funcționează ca un aparat de aer condiționat, deoarece elimină căldura din casă și, prin urmare, o răcește și eliberează căldura în exterior.
 
În concluzie:
 
Pompele de caldura reversibile iti permit sa incalzesti dar si sa iti racoresti locuinta in functie de confortul dorit cu un singur aparat. Acest confort de vară este cu atât mai apreciabil în zonele urbane dense unde nu poți deschide ferestrele!
 
Pentru a trece în modul de răcire, tot ce trebuie să faceți este să schimbați direcția de funcționare a pompei de căldură care va inversa de fapt ciclul pompei de căldură.
 
În acest caz, se spune că pompa de căldură este reversibilă și poate funcționa în ciclu invers sau în modul de răcire.
Diferitele tipuri de pompe de căldură
Diferitele tipuri de pompe de căldură
 
Diferitele modele de pompe de căldură sunt denumite în funcție de
cele două medii din care este extrasă și transmisă căldura.
 

1. Pompă de căldură „aer/apă” preia căldură din aerul exterior și încălzește apa din circuitul de încălzire centrală.

 

2. Pompă de căldură „sol/apă” preia căldură din sol și încălzește apa din circuitul de încălzire.

 

3.  Pompă de caldurā „apa/apa” preia caldura dintr-un lac, un râu, sau o panza subterana si incalzeste apa din circuitul de incalzire.

cu cine colaborăm
Parteneri